Nieuws

Huis ter Duin
Bijgewerkt: 47 min 35 sec geleden

Dirk Kuyt gala verplaatst

wo, 08/07/2015 - 11:17

In de vorige Xperience stond een artikel over het Dirk Kuyt Gala dat gepland stond op 4 juli as. Het gala is verplaatst naar vrijdag 9 oktober 2015. Wilt u een bijdrage leveren aan sportmomenten voor mensen met een beperking? Neem dan contact op met Michel van Keulen via 06-282 870 96.

Drinks & bites

wo, 08/07/2015 - 11:13

Huis ter Duin biedt op het terras van haar buitenbar uitstekende mogelijkheden om te genieten van een hapje en een drankje met vrienden, familie of collega’s. Kies eenvoudig uit ons hapklare aanbod.

Bubbles & Bites
Prosecco met canapés krabsalade en gerookte zalm.

Beer & Bites
Keuze uit een selectie bieren in het Beer & Bites assortiment en een bittergarnituur naar eigen inzicht van de chef.

lees verder

Populariteit 0%-drankjes stijgt

wo, 08/07/2015 - 11:09

De 0%-drankjes zitten in de lift. Een landelijke trend die verklaard kan worden door de vernieuwende en aantrekkelijke producten die de afgelopen jaren verschenen. Lekkere en vernieuwende drankjes die volledig passen in de gezondheidstrend (weinig calorieën) en die een uitkomst zijn voor wie na een gezellig uitje nog achter het stuur moet stappen. Ook eens proberen? Maak kennis met Bionade.

lees verder

Bloody ‘Cool’ Mary

wo, 08/07/2015 - 11:02

De cocktail ‘Bloody Mary’ is een van de bekendste ter wereld en kom je in elke cocktailbar tegen. In Huis ter Duin gebruiken we een vollere en rijkere tomatensap en maken we de cocktail ‘cool’ met lekkere groentenbites erbij zoals radijs, augurk, grote kappertjes met steel, komkommer en selderij.

We serveren de cocktail voor de liefhebbers met een uitzonderlijke wodka, infused met rode pepers, de naga jolokia, de op een na scherpste peper ter wereld. Ook is onze Bloody Mary verkrijgbaar in een virgin style.

lees verder

IPA Brand Bier

wo, 08/07/2015 - 10:54

Via de Amerikaanse Craft Beer Revolution is de IPA teruggekeerd in Europa. IPA is de snelst groeiende bierstijl in Amerika. De IPA werd voor het eerst gebrouwen in Engeland in de 19e eeuw en was o.a. bestemd voor de overzeese koloniën in het Oosten: India.

lees verder

‘Zorgen aan de horizon’

wo, 08/07/2015 - 10:42

Terrace Bar
Roel van Giersbergen

Dit jaar is de Buitenbar, door de bouw van een nieuwe gevel aan zeezijde en tegenvallend weer, wat later dan gebruikelijk opengegaan. De zon heeft zich wel laten zien, maar de koude wind heeft ons vaak doen besluiten om niet te openen of eerder te sluiten.

De vrijgekomen tijd is besteed aan een kleine herinrichting van het terras, met name de beplanting. Natuurlijk zijn ook de olijfbomen teruggekeerd en samen met de nieuwe beplanting is een extra sfeervol buitenterras ontstaan.

lees verder

Limited edition chocolate bars

di, 07/07/2015 - 16:35

Chocoladefans kennen al de huisgemaakte chocoladerepen van Breakers in vier verschillende smaken. Deze zomer presenteert Huis ter Duin twee Limited Edition chocoladerepen die uitsluitend verkrijgbaar zijn bij de receptiebalie.

De chocolade van de Limited Edition repen is vervaardigd door het Franse Valrhona. Deze chocoladeproducent draagt zorg voor een verantwoordelijke verbouw van chocolade.

lees verder

Expositie impressionisme met Niek van der Plas

di, 07/07/2015 - 16:28

“Het wordt een kleurige en fleurige expositie” vertelt de Katwijkse kunstenaar Niek van der Plas, bekend van zijn impressionistische schilderijen waaronder de zeer geliefde strandtaferelen van het Katwijkse en Noordwijkse strand. In augustus exposeert Van der Plas samen met andere kunstenaars in de Van Berckel Lounge van Huis ter Duin.

lees verder

Dré Eversteijn wint Paasprijs Valrhona

di, 07/07/2015 - 16:24

Dré Eversteijn, patissier bij Grand Hotel Huis ter Duin heeft de derde prijs gewonnen bij de internationale wedstrijd voor patissiers, georganiseerd door Valrhona chocolade. Hij mag zich vanaf nu de beste patissier van Europa buiten Frankrijk noemen.

lees verder

Interview Patissier Dré Eversteijn: Al onze patisserieproducten zijn huisgemaakt, dat is uniek

di, 07/07/2015 - 16:06

Dré Eversteijn is sinds 2008 werkzaam als patissier in Huis ter Duin en is een ware virtuoos als het aankomt op zijn vak. Tijdens uw verblijf in Huis ter Duin proeft u zeker creaties van zijn hand, want van het koekje bij de koffie tot de totstandkoming van desserts is Dré en zijn team betrokken.

- Hoe lang ben je al patissier?

lees verder

Coconut coffee ‘summer edition’

vr, 03/07/2015 - 17:09

Zin in een extra bijzondere kop koffie? Probeer onze zomerse Coconut Coffee. Zomerse koffie met kokosnoothints door een scheutje Malibu rum en coconut cream. Afgetopt met chocolade schaafsel. Daarnaast lekker nippen van een Amarula likeur on the side.

lees verder

Bakery to go

vr, 03/07/2015 - 17:04

Nieuw in de Van Diepeningen Lounge: Bakery to go. Haal hier snel en gemakkelijk heerlijke zoete tussendoortjes van onze huispatissier Dré Eversteijn. Fijn om van te genieten terwijl u op excursie gaat door Noordwijk en omgeving of op uw ligbedje op het strand.

Chocolate chip cookie € 3,50
Muffins met blackberry € 3,50
Cake € 2,50

lees verder

Deze smoothie is groen!

vr, 03/07/2015 - 16:59

Drink een smoothie en je krijgt direct energie. Deze verkoelende drankjes zijn gemaakt door moeder natuur, met een beetje hulp van onze gastronomische experts.

lees verder

Klaar voor de zomer!

vr, 03/07/2015 - 16:54

Van Diepeningen Lounge
Nicole Schubert, Barmanager VDL

lees verder

Passie is … onze roodfruit ijsmacaron

vr, 03/07/2015 - 16:48

De macaron, het beroemde koekje uit Frankrijk, is eigenlijk volmaakt. De verschillende kleuren, de lichte structuur van eiwitten, suiker en amandelen, de vulling van zachte ganache: macarons zijn compleet onweerstaanbaar. Maar in Brasserie La Terrasse en Breakers Beach House gaan we deze zomer een stapje verder. We toveren de macaron om in een weergaloos ijsgerechtje.

lees verder

Rode mini Macarons

do, 02/07/2015 - 10:35

Een macaron is een koekje en bonbon in één. Het bestaat uit twee meringue koekjes die verrijkt zijn met amandelen en een vulling tussen de koekjes. Bij de naam ‘meringue’ denken velen aan een zoet en kruimelend kerstschuimkransje. Dat is een macaron niet. Een perfecte macaron is ‘chewie’ als een brownie en kruimelt niet. En ze is zéker niet zo zoet als het schuimkransje. Het typische kenmerk van een macaronkoekje is het gebroken randje. Dat noemt men ‘pied’ (Frans voor ‘voetje’).

lees verder

Zomeraperitief: de Prosecco Brut Rosé is terug

do, 02/07/2015 - 10:22

In de heuvels van de doc Prosecco Conegliano Valdobbiadenne wordt met passie wijn gemaakt. En in Noordwijk wordt deze zomer weer met veel liefde genoten van Ca’Vittoria wijn. We zijn blij u de heerlijke Prosecco Brut Rosé van Ca’Vittoria opnieuw te kunnen aanbieden. De unieke wijnen van dit huis danken hun smaak aan de rijping van de zorgvuldig geselecteerde druiven in het ideale microklimaat. Vervolgens wordt in de kelders, uitgehouwen in de rotsen van de Cima Alta, de meest moderne apparatuur gebruikt voor het maken van uitstekende prosecco.

lees verder