Klamuze – Laureaten van het Prinses Christina Concours

Datum event: 13 feb 2022

Het Prinses Christina Concours gelooft in de kracht van muziek. Ze stimuleren kinderen en jongeren in hun muzikale ontwikkeling. Ruim vijftig jaar geleden organiseerde Ruud van der Meer voor het eerst een concours vanuit een gymzaal van het Haagse Edith Stein College. Inmiddels is het Christina Concours uitgegroeid tot een toonaangevende muziekwedstrijd.

Jaarlijks telt het klassieke concours ongeveer 400 deelnemers. De deelnemers treden op voor jury en publiek. Achter de schermen ontmoeten deelnemers elkaar, waardoor nieuwe vriendschappen en mooie samenwerkingen ontstaan. Om het jaar organiseren ze een compositieconcours en een jazzconcours. Daarnaast spelen de laureaten op concertpodia in binnen- en buitenland, op festivals én ook op het eigen podium: de Classic Express. In deze rijdende concertzaal treden prijswinnaars van het concours op voor basisschoolleerlingen. Al meer dan 100.000 kinderen hebben in de Classic Express kennis gemaakt met klassieke muziek. Ze vinden het namelijk belangrijk dat ook de jongste kinderen kennismaken met muziek. Zo voeden ze de wortels van het Nederlandse muziekleven.

Ook u kunt er dit jaar bij zijn! Op zondag 13 februari 2022 spelen ze mooie stukken bij Grand Hotel Huis ter Duin.

Kira van der Woerd & pianist Philip Karmanov
Violiste Kira van der Woerd (2005) en pianist Philip Karmanov (2004) vormen een duo sinds eind 2020. Samen wonnen ze in 2021 op het Prinses Christina Concours de eerste prijs in regio West-2 en de derde prijs in de Nationale Finale met een uitvoering van het 1e deel van Griegs 3e sonate voor viool en piano. Hun erelijst omvat eerste en andere prijzen op onder meer het Nederlands Vioolconcours (2018, 2020) en in de Young Pianist Foundation Competition (2019). Hun repertoire omvat solo-, kamer- en concertstukken, van barok tot eigentijds werk.

Lianne Vossen
Lilianne is 15 jaar en studeert piano aan de Sweelick Academie bij Nino Gvetadze. Ze speelt inmiddels 6 jaar piano en zit in de vierde klas van het Ingnatius Gymnasium te Amsterdam. Lilianne won de eerste prijs in regio West en was een van de finalisten van de nationale finale van het Prinses Christina Concours 2021. Zij speelde live in het programma Podium Witteman en speelde verschillende keren in de kleine zaal van het Concertgebouw, het Muziekgebouw aan het IJ en Muziekgebouw Eindhoven. Naast haar pianostudie, is Lilianne een talentvolle zangeres.

Merle van der Lijke
Merle studeert aan de Academie Muzikaal Talent (AMT) en heeft les van Erika Waardenburg. Ze speelt op een harp die beschikbaar wordt gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF). Merle won de Muziekwedstrijd (de basisschooleditie van het PCC) en behaalde daarna bij de regiofinales van het PCC een 1e en 2e prijs, de laureatenprijs, de publieksprijs, en in de Nationale Finale een 2e prijs samen met de Ruud van der Meer prijs voor haar podium présence. Merle soleerde samen met haar zus Sarah en het Symfonieorkest Nijmegen. Daarnaast trad ze op als solist met harmonieorkest Excelsior, speelde op het Kinderprinsengrachtconcert en samen met haar zus Sarah live op radio 4 vanuit de Spiegelzaal van het Concertgebouw. Ze gaf al vele concerten, o.a. samen met Lavinia Meijer en als onderdeel van het ZOOM Kamermuziekfestival.

Sarah van der Lijke
Sarah won op 11 jarige leeftijd als eerste Nederlandse de Flute Factor, een internationaal fluitconcours voor de jeugd tot en met 13 jaar. Samen met haar zus soleerde ze met het Symfonieorkest Nijmegen en speelde solo met harmonieorkest Excelsior en de Dierense Harmonie, waar ze ook een aantal jaar met veel plezier meespeelde in het orkest. Bij het Archipel Concours behaalde ze in 2020 de finale en was ze samen met haar zus laureaat bij het Maassluis concours. In 2021 won ze een 2e prijs bij de regiofinale van het PCC. Sarah speelde op het Kinderprinsengrachtconcert en tijdens het 80e verjaardagsfeest van prinses Irene in Carré. Ze gaf concerten op verschillende podia, zoals de Classic Express van het PCC, kasteel Middachten, oude kerken en een boerderijstal met overvliegende zwaluwen tijdens het ZOOM Kamermuziek Festival.

Voor meer informatie en kaartjes kopen, bekijk de website van Klamuze.

Delen / Share / Teile:
Klamuze – Laureaten van het Prinses Christina Concours
Terug naar overzicht