6. Schoonwater en sanitair

Made Blue 

Een van onze belangrijkste partners op het gebied van sustainability is Made Blue. De motivatie om met Made Blue samen te werken is tweeledig. Enkele gasten zijn van mening dat drinkwater zo weinig toegevoegde waarde heeft als product dat daar niet voor betaald hoeft te worden en tegelijkertijd zijn delen in de wereld waar drinkwater enorme schaarste kent. Door de samenwerking met Made Blue doen wij bij elke liter water een donatie om water te realiseren in gebieden met schaarste. Om aan te tonen hoe mooi en uniek product ons drinkwater zal ik de cyclus van druppel tot glas beschrijven.

Door regenwater worden de drinkwater meren in de duinen van Katwijk bijgevuld. De zwaartekracht trekt het water de grond in waardoor het water door het passeren van grondlagen op natuurlijke wijze gefilterd wordt. Hierna wordt het water door Dunea opgepompt naar de waterzuiveringsinstallatie waar de kwaliteit gecontroleerd wordt en het nogmaals langs natuurlijke filters gaat. Dit unieke duinwater wordt die leidingen getransporteerd en afgetapt in onze O2 waterinstallatie. Met deze installatie kunnen mineralen worden gefilterd en koolzuur indien nodig toegevoegd. Hierna bottelt Grand Hotel Huis ter Duin het water in herbruikbare glazen flessen. Voor elke liter water dat hiervan verkocht wordt gaat er een donatie naar MadeBlue. Zij investeren in bewezen en duurzame waterproject in gebieden met schaarste wat in de praktijk betekend dat elke liter ergens anders 1000 liter water oplevert.. Hiermee heeft Grand Hotel Huis ter Duin een mooi product met een goede boodschap.

Contributie:

Tot en met het derde kwartaal van dit jaar en sinds het derde kwartaal van 2017 zorgden Grand Hotel Huis ter Duin met Made Blue reeds voor 39.611.900 liter schoon drinkwater in ontwikkelingslanden. Wat betekend dat meer dan 500 mensen elders op aarde voor de komende 10 jaar permanent van toegang tot schoon drinkwater… en waarschijnlijk voor ver daarna.

6. Schoonwater en sanitair
Terug naar overzicht