Grand Hotel Huis ter Duin introduceert de Bamboepen

Bamboepen als alternatief
De veelzijdigheid van bamboe als grondstof sprak ons direct aan. Deze grondstof kan in principe hout vervangen op vrijwel elk gebied. Afhankelijk van de soort kan bamboe geoogst worden na 1 tot 5 jaar. Kijkend naar de meeste hardhouten kunnen die pas geoogst worden naar 40 jaar. Tevens is bamboe ook de snels groeiende plant ter wereld, gemiddeld zo’n 5 tot 20 centimeter per dag. In de wetenschap dat bamboe ook op elke grond kan groeien uitgezonderd Antarctica zag Grand Hotel Huis ter duin veel mogelijkheden om bamboe als grondstof te nemen om definitief afscheid te kunnen nemen van de plasticpennen.

Langzaam een plasticvrij hotel
Nu de plasticpennen zijn verdwenen in Grand Hotel Huis ter Duin is de eerste stap gezet richting een plastic vrij hotel. Het is anno 2021 nog ondenkbaar, maar de mogelijkheden zijn er en daar gaan wij ons op focussen de komende jaren. De eerste stappen om een plastic vrij terras te realiseren bij Breakers Beach House zijn gezet. Kijkend naar de toekomst hopen wij dit steeds meer vorm te geven en in te vullen.

Grand Hotel Huis ter Duin positief over de toekomst
Corona heeft onze branche hard geraakt. Na een lange lockdown periode zijn wij blij dat we onze gasten weer kunnen verwelkomen. Toch heeft de corona crisis ook weer ruimte gegeven om ons zelf te verbeteren op operationeel gebied. Het ontbijt zal doormiddel van een luxe picknickmand op de kamers geserveerd worden, voor de gasten die liever in een zaal wensen te ontbijten heeft onze chef kok een speciale A La carte kaart ontwikkeld om onze gasten op maat te serveren en te bedienen. Hiermee nemen wij afscheid van de ontbijt buffetten. Op deze manier gaan wij voedselverspilling tegen en kijken we positief en bovenal met heel veel energie naar een “normale” toekomst.

Delen / Share / Teile:

Gepubliceerd: 19 augustus 2021
Grand Hotel Huis ter Duin introduceert de Bamboepen
Terug naar overzicht