14. Leven in het water

Plasticvrij Terras

Partner Activity: Plasticvrij Terras is een organisatie die horecazaken aanspoort om zich te ontdoen van single-use plastic. Deze soort plastic is licht en waait gemakkelijk weg. Dit afval komt vervolgens op het strand en in binnenwateren terecht.

Onze bijdrage: De terrassen van Grand Hotel Huis ter Duin zijn Single-use plastics vrij. In het voorjaar van 2021 zijn items als plastic rietjes, honingstaafjes, stampers, en melkcupjes vervangen voor duurzame oplossingen.

Als single-use plastic niet meer gebruikt wordt, kan het ook niet meer op het strand belanden.

 

Grondstofjutters

Partner Activity: Grondstofjutters richt zich op het opzetten en/of organiseren van projecten die de uitgangspunten van de circulaire economie in de praktijk brengen.

Onze bijdrage: In samenwerking met Grondstofjutters moedigen wij wandelaars aan om plastic in te zamelen met een juttas op het strand. Bij diverse strandpaviljoens waaronder Breakers Beach House kunnen wandelaars de juttas ophalen. Bij inlevering van een volle juttas krijgen zij een huisgemaakte chocolade reep. Breakers Beach House zal uiteindelijk het afval verwerken.

Daarnaast support Grand Hotel Huis ter Duin initiatieven zoals Plogsack en de Beach Clean Up tour doormiddel van een overnachting tijdens hun tour.

Delen / Share / Teile:
14. Leven in het water
Terug naar overzicht